moly-yolo

Hogyan olvassunk kádban?

2016. január 07. 22:02 - tonks

avagy útmutató, hogy ússza meg a könyv szárazon

6e40197ebf5dd1e0e9bb8c702b585f74.jpg

Sokat olvasok a kádban, mert 1. emberekkel élek együtt, és a fürdőszoba az egyetlen hely, ahol nem vagyok kitéve a zargatásnak. 2. Szeretek habfürdőt venni. Sokan ódzkodnak tőle - "pfujj, a saját koszodban ázol, pfujjj" - de nem végzek fizikai munkát, nem vagyok az átlagnál büdösebb, és az ilyenkor télen áthűlt tagjaimnak nagyon jól esik a vízben punnyadás. Ha meg azt érzem magamon, hogy koszos vagyok és tiszta akarok már lenni, akkor én is a zuhanyozást preferálom. (Zuhanyzás közbeni olvasást nem ajánlom, hacsak nem olyan műanyag, totyogósoknak szánt műanyag könyvekről van szó, amiről a takony is könnyen letörölhető.) 3. Sosincs elég időm olvasni, így mégis találok egy kis plusz időt.

I. Csapjuk fel a villanyt. Zuhanyozni lehet a sötétben (főleg, ha kiégett a körte, vagy annyira részegek vagyunk, hogy a villanykapcsoló használata túl nagy feladat lenne), de olvasáshoz jobb, ha van fény.

II. A hideg víz nem buli, jó meleg vizű, finom illatú habfürdő az ideális.

III. A könyvet először tegyük félre, helyezkedjünk el, fürödjünk meg, ami tetszik. Amíg folyik a víz, úgy is ide-oda repülnek a vízcseppek.

IV. A könyvjelzőt felejtsük el - tapasztalat.

V. Legyen a közelben törölköző.

VI. Helyezkedjünk el kényelmesen, töröljük meg a kezünket. (lásd előző pont!)

VII. Az ideális olvasmány: mind tartalmilag, mind súlyilag a könnyedebb ajánlott, ne a keménytáblás Sárkányok táncát akard a kádban magadévá tenni. E-book olvasó esetén inkább kerülném a kádat, vízálló tok ide vagy oda. Könyvtári könyv miatt sose kapnék végzetes szívrohamot, egy Kindle miatt már lehet.

+pro tipp: addig nem lesz baja a könyvnek, amíg nem nyomod a víz alá.

21a1911259abaa03fa5f978df2298c3a.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: humor egyéb tippek

A bejegyzés trackback címe:

https://moly-yolo.blog.hu/api/trackback/id/tr968250484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása